top of page

BIOGRAFIE

De Nederlandse luitist Arjen Verhage studeerde aan het Amsterdams Conservatorium. Halverwege zijn gitaarstudie bij Lydia Kennedy besloot hij zich te toe te leggen op de oude muziek. Vanaf dat moment vervolgde hij zijn studie als luitist bij Fred Jacobs. Tijdens zijn bachelorstudie ging de aandacht uit naar de renaissance luit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. Tijdens zijn vervolgstudie specialiseerde hij zich in de Franse barokluit. In 2011 studeerde Arjen in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma aan de Schola Cantorum Basiliensis bij Hopkinson Smith. Hij heeft les in het continuospel gevolgd bij o.a. Thomas Boysen en Thérèse de Goede. In 2012 behaalde hij zijn diploma “Master of Music”.

 

Arjen is een veelgevraagd continuo en ensemblespeler. Hij speelde onder dirigenten als, Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Timothy Nelson en Jan Joost van Elburg, en bij ensembles als het Nederlands Kamerkoor, het Luthers Bach Ensemble en Severijn. Hij speelde verschillende opera’s waaronder L’incorratione de Poppea onder leiding van Glen Wilson. In 2013 richtte hij “The Continuo Company” op; een ensemble dat zich specialiseert in het begeleiden van solisten, ensembles en orkesten. Met dit ensemble had hij de muzikale leiding over de Productie “Very Fairy” (regie: Aram Adriaanse), uitgevoerd door studenten van het Conservatorium en de Toneelschool Maastricht.

 

Het begeleiden van zangers is een van Arjens specialiteiten, zowel in het luitlied als continuobegeleiding op de theorbe. Hij begeleide tal van zangers waaronder Claron McFadden en Nico van der Meel en Johannette Zomer. Met Kaspar Kröner heeft hij de cd Kaleidoscope of Love opgenomen. Met Wendy Roobol en Benedict Hymas werkt hij regelmatig samen. 

 

Arjen is betrokken bij het project MonteverdiXL, waarbij alle madrigaalboeken van Monteverdi zullen worden opgenomen. Dit immense project staat onder leiding van Krijn Koetsveld. Boek 7 en boek 1&2 zijn reeds uitgekomen. In 2017 komen boek 3 &4 uit en het lijvige boek 8. In 2018 wordt boek 5 & 6 verwacht.  Hierna zal gestart worden met het opnemen van de Selva Morale. Arjen is deel van het artistieke team van het Monteverdi Festival wat jaarlijks in het pinksterweekend in Amersfoort gehouden wordt.

 

De Nederlandse zeventiende-eeuwse muziek heeft Arjens speciale interesse. Sinds maart 2016 is hij verbonden aan het gerenomeerde ensembe Camerata Trajectina .

Als solist speelt Arjen regelmatig op toonaangevende festivals als het Oude Muziek Festival Utrecht, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Bachfestival Dordrecht. Op dit moment is Arjen bezig met het maken van een cd-opname met Engels luitrepertoire

bottom of page